Een multipotential is iemand met niet 1 roeping, maar die meerdere passies nastreeft. Het woord roeping is niet voor iedereen aansprekend. En kun je meerdere roepingen hebben? Of geen? Ja hoor. Alles kan. Why not. (Maar echt: jij bepaalt!)

Het kan zijn dat het hele idee van een roeping je niet aanspreekt. Dat je gewoon een aantal dingen heel graag doet, en daar geen speciaal doel mee wilt bereiken.

3 roepingen? Ja hoor!
Het kan ook zijn dat je je juist geroepen voelt om meerdere dingen te bereiken. Waar je gecommitteerd en gepassioneerd over bent. Iets dat je écht te brengen of te veranderen hebt.

Is dat gek? Nee, ik vind van niet (maar ja, ik vind bijna niets gek 😉)
Zeker als je jouw roepingen na elkaar hebt. Het is immers zo dat je in je leven misschien wel 50 jaar werkt. Dat is toch ruim de tijd om meerdere dingen na te streven en te bereiken?

Onbegrip
Je wordt misschien niet begrepen. Pech dan: This is Your life. Jij beslist over hoe jij jouw tijd hier op aarde wilt besteden. Als je geliefden en vrienden écht om je geven, dan staan ze achter je.

Ja maar dat is geen roeping
Ik hoor soms wel eens: ik heb geen roeping, ik wil gewoon mooie dingen maken. Maar ho, dat is ook een roeping. Want een roeping mag ook ‘futiel’ zijn, ogenschijnlijk klein en onbelangrijk of esthetisch. Schoonheid en opgeruimdheid geven rust, een goed gevoel: mag er zijn! Het werkt kalmerend en inspirerend. Humor, lachen en vermaak zijn superbelangrijk voor een fijn en ontspannen leven.

Groot maar klein
Een roeping klinkt groot, maar de acties zijn vaak gewoon klein. Elk idool is ooit gewoon als baby geboren, heeft stap na stap dingen geleerd, meegemaakt, stappen gezet. En ook als je geen 40 uur aan 1 ding werkt, kun je kleine stapjes zetten. Toegegeven, dan duurt het wat langer. Maar je kunt ook parttime aan een roeping werken. En je voldoening kan ook heel groot zijn als je er maar enkele uren per week eraan wijdt.

Anders kijken
Zie je hoe je ook anders naar roepingen kunt kijken? Het klinkt ook groots. Roeping. Je doet iets waarvan je ‘aan’ gaat, je hart sneller gaat kloppen. Je doet iets goeds. Je volgt je hart. Dan is het per definitie helemaal oké. Je mag gewoon je hart volgen.

Workshop
Op vrijdag 17 februari om 10.00 uur geef ik de workshop ‘Switch naar je ideale veelzijdige werk’, waar ik je meeneem langs alle aspecten die belangrijk zijn als je wilt kiezen voor wat écht bij je past.
Meer info en aanmelden doe je hier!