Als je niets doet, verandert er niets.

Ik sprak vrijdag een multipotential die uit loyaliteit en gemak bij haar werkgever wilde blijven. Omdat anderen vonden dat ze een gave baan had.

Terwijl ze thuis huilbuien had omdat ze niet blij was, niet gewaardeerd werd, en iets anders wilde. Ze hoopte dat haar een oplossing, in de vorm van een gesprek of een opleiding, werd geboden. Ze vond dat ze daar recht op had.

En zelfs al heeft ze misschien gelijk, het feit dat het niet gebeurt, is belangrijke informatie. En het besef dat je iets anders wilt ook.

En dan blijkt weer: Als je zelf niets doet, verandert er niets. In mijn gesprekken met multipotentials, is dit een belangrijk besef. Tijdens de passie-dag van mijn groepstraject zei één van de deelnemers het heel helder: “Je moet jezelf kennen om te vinden wat je zoekt”

Ik wil niet hard of onaardig overkomen, en ik ben ook absoluut niet hard en onaardig. Maar het kan wel onaardig klinken. Maar laat het eens aankomen: JIJ moet in actie komen, anders verandert er niets. En toch hoor ik heel vaak uitspraken, die enig slachtofferschap laten doorklinken, zoals:

>> “Ze hebben me geen gesprek aangeboden, en die ander wel”

>> “Ze zijn meer op zoek naar vaardigheden x, y en z” (en daar voldoe ik niet aan)

>> “Ik wil dat wel, maar ik durf die stap niet te zetten”

Nogmaals: als jij niets doet, verandert er niets.

Hoe is jouw situatie momenteel? Ben je tevreden of toch niet zo? Zou je graag iets anders willen? IN hoeverre zit jij stiekem in de ‘wachtstand’?

Kom in actie! Ga ontdekken wat je wilt. En als je dat al weet: ga stappen zetten om dat te bereiken. Je bent het waard. Je bent alles waard wat je wilt. Schijt aan wat anderen vinden (excusez le mot!!), jij mag gaan voor jouw verlangens, carriere-behoeften, wensen en dromen.

Vind je het lastig om een eerste stap te zetten? Maak dan gebruik van één van mijn activiteiten:
– Gratis webinar vrijdag 9 februari 10.00 uur ‘De 5 factoren om je ideale werk te ontdekken
– Online workshop ‘Heldere Keuzes’ vrijdag 16 februari 10.00 (35 euro )
Multipotential Café zondag 3 maart 15.30 uur, live in Utrecht (27 euro)