Soms stel ik in gesprek met een multipotential de vraag: op wie ben je jaloers?

Misschien druk je het gevoel normaal gesproken weg, maar wat als je er juist eens naartoe gaat. Jaloezie vertelt je namelijk iets over waar jij echt naar verlangt.

Ken je verlangen
Door de waan van de dag, het nakomen van afspraken, verliezen we dat soms uit beeld. Ook in een baan zitten, en elke dag je taken doen, is een vorm van ‘nakomen van afspraken’. En als je werk druk is, en al je energie opslokt, dan kan het gebeuren dat je langzaamaan steeds verder afdrijft van je verlangen, dat misschien in de tussentijd veranderd of gegroeid is.

Als zij het flikt, kan ik het ook
Puttend uit mijn persoonlijke ervaringen: Toen ik rond mijn 40e zwanger wilde worden, en het lukte niet, ging ik op zoek naar ‘onwaarschijnlijke’ verhalen. Ik las op internet over Sarah Jessica Parker die op 43-jarige leeftijd een tweeling had gekregen. Potjandorie, dacht ik, als zij dit kan, waarom ik dan niet? Ik wilde uitvogelen hoe ze dat voor elkaar had gekregen. Ik kwam erachter dat ze hulp had gehad van een draagmoeder. Dat was in 2012 in Nederland nog niet veel besproken, dus dit opende mijn ogen voor nieuwe mogelijkheden. Een draagmoeder is het uiteindelijk niet geworden voor mij 😉, maar het punt is vooral: als iemand anders het flikt, kan het voor jou ook!

Op wie ben jij jaloers?
Even terug naar jou: misschien bewonder jij iemand, of ben je jaloers op iemand in je omgeving, vakgebied of een beroemdheid. Om iets dat zij heeft of kan. Dan stel ik je bij deze de vraag: ‘Hoezo is [vul jouw idool in] beter dan jij?’

– Zij heeft gewoon op school gezeten
– Zij is ook onzeker over sommige dingen aan zichzelf
– Zij heeft ook vervelende ervaringen meegemaakt
– Zij staat ook niet altijd op met een zonnig humeur

Het verschil is:

Ze heeft de keuzes gemaakt, die ze heeft gemaakt. Ondanks de overeenkomsten die ik hierboven opsom. Uiteraard zijn haar omstandigheden misschien anders geweest, maar ik focus altijd graag op datgene dat je wél kunt beinvloeden, en niet op externe factoren. Haar keuzes zijn misschien, althans tot nu toe, keuzes die anders zijn dan de jouwe.

Welke keuzes heb jij te maken?
Welke keuzes waren dat? En welke keuzes kun JIJ anders maken, om ook te ‘krijgen’ wat zij heeft? Hoe kun jij anders naar de wereld kijken, zodat jij ook komt, waar je wilt komen?

Wil jij ook je multipotential droombaan of droomleven? Het klinkt vaak wat ‘corny’ of onrealistisch. Maar het hoeft niet onrealistisch te zijn. Jij mag dit willen. Je mag hiernaar streven. Dat ben jij waard. Net zo goed als jouw ‘idool’.

Je mag ervoor gaan.

Als je dat inmiddels kunt voelen, is het tijd om in actie te komen.

Gun jezelf de volgende stap
– Heb je helder wat je wilt?
– Heb je helder wat ervoor nodig is?
– Lukt het je om in actie te komen?

Misschien wel, misschien ook nog niet helemaal. Als je hier hulp bij wilt, en je bent klaar om in actie te komen, plan dan een gratis Focussessie met mij in. In een 30 minuten coachgesprek geef ik je sowieso tips en richting. Alleen het invullen van de vragenlijst vooraf, brengt vaak al enige inzichten. Ik heb hier lovende opmerkingen over gekregen.

Gun jij het jezelf om met je verlangen aan de slag te gaan? Zie ik je binnenkort?

 

Credits foto