Bitesize leren… Misschien herken je dit: je wilt je als multipotential blijven ontwikkelen en leren. Ik neem mezelf even als voorbeeld: Als coach heb ik nu een eigen bedrijf waarin ik heel afwisselende dingen doe. Webinars, trainingen, workshops en 1 op 1 gesprekken. Dit zijn dingen die ik echt heb moeten leren. Gelukkig ben ik een échte multipotential: dol op leren, en zodra ik iets onder de knie heb, wil ik alweer door naar een nieuw level of ander onderwerp. Diep & breed, zowel in werk als in hobby.

Manage je tijd en investering
Omdat ik veel dingen leuk vind, aarzel ik om JA te zeggen tegen langdurige cursussen of verplichtingen. Niet dat ik bindingsangst heb, ik ben al 12 jaar met mijn man, en heb ik het verleden ook jarenlang bij 1 werkgever in loondienst gewerkt. Maar, en wie weet is dit voor jou ook handig om te weten: ik manage mijn investering in tijd en geld zorgvuldig.

Dat wil zeggen:
– Ik doe geen creatieve cursussen die elke maandagavond zijn voor 3 maanden. Omdat A) ik geen avondmens ben, en B) ik niet zeker weet of dat collage maken, schilderen, beeldhouwen bij die kunstenaar wel 3 maanden leuk vindt.

– Ik geef niet in één keer duizenden euro’s uit aan een opleidingstraject waarvan ik niet 100% zeker weet dat ik die om ga zetten in werk en verdienvermogen.

Maar wat ik wél doe is:
– Een workshop, een trainingsdag of tweedaagse. Zo heb ik 1 dag collagekunst gedaan, een workshop veganistisch koken en een tweedaagse opleiding Creatief Denken. Binnenkort ga ik een middag leren van een sales coach.

– Een kennismakingsopleiding met een lagere investering. Zo heb ik éérst een cognitieve gedragscoachopleiding gedaan, toen ik wilde switchen van communicatie naar coaching, om te ontdekken of coaching uberhaupt mijn ‘ding’ was.

En als ik dan geproefd en geprobeerd heb, en ik weet dat ik er méér van wil, ja dán kan ik vol overtuiging ergens voor gaan. Zo heb ik een keer voor een business coach gekozen, na al meerdere kleinere dingen bij haar te hebben gevolgd.

Daarom vind ik het ook zo logisch dat multipotentials die ik leer kennen, niet allemaal 1-2-3 besluiten dat ze met mij in zee gaan. En daarom ben ik ook zo blij dat ik een zomertraining kan aanbieden: één dag samen aan de slag om écht stappen te zetten.

Tijdens de zomertraining ‘Maak werk van je passies’ ga ik écht veel waarde bieden, en ga je ook echt inzichten krijgen en dingen leren, net als in mijn volledige coachtraject. Net zo waardevol, of zelf waardevoller: omdat je het samen doet. Een groep voegt altijd een extra dimensie toe. Anderen inspireren, naast de trainer die voor de groep staat. Met hun voorbeelden, met de oplossingen die er voor hen komen.

Wil jij aan de slag met jouw passies? Je passies met elkaar verbinden, kijken wat er mogelijk is met de dingen die jij leuk vindt?

Op vrijdag 18 augustus 10.00 – 16.00 uur ga je 1 dag leren over hoe je van je passies je werk kunt maken. En een heel leuke energieke dag hebben. Met inzichten en concrete acties de deur uit. Misschien heb je nieuwe connecties gemaakt, met mensen die zich herkennen in je veelzijdigheid en multipotentialiteit! Lees er hier meer over en meld je aan! (79 euro ex btw)

Wil je liever in 1 uurtje meer weten over multipotential zijn en hoe je jouw weg hierin kunt vinden? Op vrijdag 25 augustus is er weer een gratis webinar!