Durf jij voor jezelf te staan? Als multipotential bedoel ik?

Afgelopen vrijdag gaf ik een workshop aan multipotentials. Ik noemde daarin de Ted talk die Emilie Wapnick heeft gehouden in 2015. Een van de deelneemsters stuurde me daarna een berichtje over hoe tof ze die vond. En herkenbaar.

Ik nam nog eens een keer de tijd om hem goed te bekijken. En ken je dat, dat je als je iets meerdere keren ziet, je nieuwe dingen erin herken? Het viel me nu vooral op, hoe mooi die oproep is aan het eind: Wees vooral jezelf, want de wereld heeft multipotentials nodig. Bekijk de video hier:

Hoewel ikzelf vooral werk met multipotentials die niet per sé in creatieve vakken zitten, het aspect van meerdere dingen willen, is nog heel erg niet-geaccepteerd. Er wordt vreemd opgekeken, bij een CV met verschillende ervaringen. In een gesprek met een potentiële klant dat ik recent had, hoorde ik wederom dat HR-afdelingen zich vaak geen raad weten met ‘alleskunners’. In plaats van ze de vloer te geven 😉!! (denk ik dan he?)

Durf jij al te gaan staan voor het feit dat je multipotential bent? Zo niet, wat houdt je tegen? Ik zou het graag van je horen/lezen; wil je me een berichtje sturen?