Gisteren hield ik een dromenbordsessie bij mij op kantoor. Dromen is een woord dat bij sommigen meteen al weerstand oproept. Want ‘dromen zijn bedrog’, en door het woord dromen lijkt het alsof iets onbereikbaar is of een illusie. Maar niets is minder waar.

En noem het wensen, een verlangen, je bucketlist (ook als je nog lang niet aan het einde van je leven denkt): bezig zijn met WAT JE ALLEMAAL ZOU WILLEN, is gewoon erg gezond.

Als je niet weet wat je wilt, waar je heen wilt, dan ben je stuurloos en ‘going nowhere’. Je leven doet chaotisch aan, en je bent ‘all over the place’ (nu stop ik met de Engelse termen). En het geeft vaak een onbevredigd gevoel. Een beetje ‘Waar zijn wij nou helemaal mee bezig?’

Wél weten waar je naar verlangt maakt een hoop duidelijk:
– is het een gevoel dat je verlangt? En zo ja: welk gevoel is dat?
– is je werk belangrijk, of eerder ondergeschikt?
– ken je je dromen al, waarom gá je er dan alsnog niet voor?
– mag je dromen van jezelf? Ruimte innemen?

Deze en andere thema’s kwamen gisteren voorbij. Dus waar je aan de buitenkant mischien een oppervlakkige ‘knip- en plaksessie’ ziet, ervoeren de deelnemers een hoop inzichten, gevoelens en zelfkennis. Ook kon het confronterend zijn. Maar het fijne is: we waren met elkaar, en deelden een hoop herkenbare ervaringen.

En jij? Heb jij je dromen helder? Wil je hier op een laagdrempelige manier mee aan de slag? Bekijk dan mijn e-book eens ‘3 tips om te kiezen voor wat echt bij je past’.