Droom jij van een ander leven? Waarbij je jouw passies en talenten inzet? Het kan wel!

Tijdens een workshop sprak ik een deelneemster die zichzelf klein hield. Ik zie in haar zoveel meer potentieel (multi!) dan ze durfde te uiten. Misschien zag ze het zelf ook wel maar is de stap om ditnonder woorden te brengen te groot. (Als je dit leest, herken je jezelf vast ;-))

Ze noemde ‘psycholoog worden’ onhaalbaar dus veegde die hele interesse van tafel als het ging om werkopties. Maar: wat zijn de dingen die je doet als psycholoog, die je graag wilt doen? Kun je die ook op een manier gaan doen, als je niet kiest voor een volledige studie tot psycholoog (let op de woordkeus: je kiest er niet voor, het is niet een onmogelijkheid)?

Zijn er andere beroepen, of kortere of parttime opleidingen die psychologie in zich hebben. Waardoor je toch kunt doen, wat je graag wilt doen. Wie zou je willen helpen en kun je die ook helpen met de skills die je nu hebt? De passie is er alvast, de drive om hen te helpen. En dat is niet te leren. Maar die heb je dus wel! Dat is prachtig!

En die angst om het niet uit te spreken, om het concreet te maken, die snap ik. Als geen ander, want heb zelf ook een enorme switch gemaakt. Van communicatie-adviseur en winkeleigenaar naar coach. Maar als je echt iets wilt, is de eerste stap: Praat erover, denk erover, ga de stappen concreet maken die nodig zouden zijn. Je zult zien dat er dan iets in beweging komt: je krijgt reacties, tips, ideeën waardoor het minder onrealistisch lijkt, en je een concreet beeld krijgt van wat haalbaar én een nieuw leven is.

Droom jij ook van een ander leven? En denk je dat dat niet mogelijk is? Dat is het wel. Step by step, dat is de realiteit. En dat is ook juist fijn want je hoeft elke dag maar een stap te zetten. Een kleine stap lukt altijd.

Meer weten? Ik hou regelmatig gratis workshops, zie de Aanbodpagina op deze site. Stel me jouw vragen, ik help je graag!

(Foto door Julia Avamotive🙂