Multipotentials kunnen soms best op zichzelf mopperen. Dan kijk je naar je ‘slechte’ kanten. En als multipotential is dat misschien: uitstellen, niet kunnen kiezen, te druk overkomen, chaotisch zijn. Maar ik kijk graag naar de 2 kanten van welke medaille.

Multipotential luieren

Ik hou van luieren. Ik schrijf dit nu wel op, maar ergens schaam ik me ervoor. Lekker iets doms kijken op de televisie, een serie of film, met een niet te moeilijk plot en niet te waardevolle boodschap. Inhoudsloos. Daarnaast wordt mijn enthousiasme soms als drammerig ervaren. Hmm.. minder! Ik loop er dan ook niet mee te koop.

Herken je dat? Iedereen heeft wel dingen die die verbergt. Of liever niet vertelt. De mindere kanten. Het kan van alles zijn:

v Je stelt dingen uit
v Je bent een beetje lui
v Je bent te druk
v Je bent te stil
v Je bent een drammer
v Je bent chaotisch
v Je houdt van veel eten
v Je legt de lat te hoog
(Vul hier ook jouw ding in)

Al deze dingen maken jou tot jou. Vormen je tot wie je bent. Horen bij jou.
Daarnaast zijn deze dingen ook de weerszijde van een medaille. “Flip it!”, zou je kunnen zeggen. Bijvoorbeeld:

Uitstellen -> goed afwegen of overdenken
Lui -> vindt de makkelijke, snelle weg (en kan genieten!)
Stil -> bedachtzaam en rust brengend
Druk -> gezellig
Drammer -> betrokken en gedreven
Chaotisch -> levendig en ideerijk
Veel eten -> levensgenieter
Te hoge lat -> gedreven en enthousiast

Zie je wat ik deed?

Kun jij van jezelf 1 eigenschap nu bedenken, waar je niet trots op bent, en deze ‘flippen’? Leuk als je hem met me deelt!

De kern van bovenstaande Flip-it oefening is: JIJ bent het uitgangspunt. Altijd.
Jij hoeft jezelf niet in de mal van een vacature te persen, het is juist andersom: je mag op zoek gaan naar de schoen die jou perfect past. De vacature die jou volledig tot bloei laat komen. De organisatie die jou de kans geeft je beste kanten in te zetten.

Wil jij ook die mindshift leren maken? Maak dan gebruik van de gratis tools die ik bied. En als je echt echt echt aan de slag wilt met het vinden van jouw droombaan of droombedrijf, dan nodig ik je van harte uit om eens een kijkje te nemen bij mijn nieuwste creatie: het groepstraject ‘Succesvol als multipotential’ dat 19 januari van start gaat. De groep werkt magisch, en dankzij de 4 individuele sessies die erbij zitten, krijg je een perfect en transformerend traject. Zowel praktisch krijg je zicht op jouw droomleven, als qua mindset ga je écht anders kijken naar jezelf als multipotential.

Wil je hier meer over weten? Ik vertel er alles over in mijn gratis webinar. Hier kun je inschrijven voor het webinar van vrijdag 8 december om 10.00 uur.