“Fluitend naar mijn werk, en dan werk met inhoud en zingeving.”

Dat schreef een leuke multipotential vrouw die mijn vragenlijst invulde. En ik vind het zo treffend gezegd. Je ziet haar haast al vrolijk op haar fiets in de ochtend, op weg naar haar werk.

Dat ‘fluitend’, daar zit lol in. Werkplezier. En positieve energie.
Je energie, dat is het kind van de rekening, als je op discipline aan het ‘doorakkeren’ bent. Want je hebt doorzettingsvermogen, loyaliteit en discipline. Die houden je momenteel in je huidige werk.

Multipotentials vinden zichzelf vaak afhakers, halfbakken specialisten, die te snel enthousiast zijn, en nooit iets afmaken. Maar in feite heb je als multipotential simpelweg behoefte aan méér uitdaging en vernieuwing dan gemiddeld. Daarom verlies eerder je interesse. Vervolgens zet je andere kwaliteiten in om te voldoen aan verwachtingen. Zoals doorzettingsvermogen, loyaliteit en discipline.

Dat zijn in de kern prachtige eigenschappen. Koester ze, maar wees alert op wanneer je ze te véél inzet. Wanneer je ermee over je eigen grenzen heen gaat. Doe je dat niet? Dan ligt oververmoeidheid op de loer, met als ernstige vorm een burnout of bore-out.

Je energie blijft op peil door werk te doen dat je niet bergen energie kost. Je energie blijft op peil door leuk, boeiend werk. Afwisselend op zo’n manier dat het bij je past. Precies uitdagend genoeg, niet té. En werk dat voldoening geeft. Precies zoals de multipotential vrouw hierboven beschreef: ‘Fluitend naar je werk, werk met inhoud en zingeving.’

Is dat ook voor mij mogelijk, zulk werk dat niet verveelt? Dat zinvol is, en afwisselend? Is dat haalbaar voor mij, dat ik fluitend naar mijn werk ga? Ik kan niet anders dan volmondig JA hierop antwoorden. JA, JA en nog eens JA. En laat niemand anders je vertellen dat het niet zo is. Je hebt het alleen nog niet ontdekt. Waar het hem voor jou in zit. Welke elementen jouw werk moet hebben, aan welke voorwaarden je ideale werk moet voldoen.

Wil je hier zicht op krijgen? Kies dan een manier om met mij te werken. Ik help je graag om het te ontdekken. Zoals een gratis workshop (zie Aanbod op deze site) of mijn e-book: ‘3 tips om te kiezen voor wat echt bij je past’.