‘ik heb het gevoel dat ik van het éne naar het andere vlieg, ik mis focus’

Dit zei een multipotential tegen me. Door haar enthousiasme was ze snel warm te krijgen als er iets op haar pad kwam. Ze werd benaderd voor het opzetten van een bedrijf. Zag er goede kansen in en is ingestapt. En nu? Nu twijfelt ze of ze dit over een jaar nog steeds leuk vindt. Ze kent haar zakenpartner niet supergoed, weet eigenlijk niet zo goed welke eigenschappen haar ideale businesspartner zou moeten hebben. En inhoudelijk kan haar interesse ook zo maar weer afnemen, vreest ze.

Wat te doen?
Kijk, of je een bedrijf start of stopt, is helemaal je eigen keus. Altijd. Maar waarop baseer je die keuze? Daarvoor zijn inzicht in jezelf, en in wat je belangrijk vindt, superbelangrijk.

Hoe fijn zou het zijn als je gewoon weet, bij elke opportunity die voorbij komt: dit is ECHT wat voor mij, en dit ZEKER NIET. Gewoon omdat je alle kenmerken herkent die je belangrijk vindt:

– je weet wat je nodig hebt qua inhoudelijke uitdaging
– je weet wat je prettig en belangrijk vindt in de samenwerking met anderen
– je weet hoeveel autonomie je nodig hebt, en hoeveel overleg met anderen
– je weet waar je van ‘aan’ gaat
– je weet wat je nodig hebt om geboeid te blijven, ook op de lange termijn
– je weet ook wat je ‘afknappers’ zijn, wat je absoluut niet moet hebben in je werk!
– en je kent je eigen mogelijke valkuilen of ontwikkelpunten

Dan wordt kiezen en beslissingen nemen echt easy peazy.

Hoe kom je daar?
Dat kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld via mijn traject ‘Succesvol als multipotential’. Op die manier werk je gericht aan het vergroten van je zelfkennis en zelfinzicht. Mijn werkwijze is superconcreet, dus alle (loopbaan)tools en oefeningen die ik inzet, worden gelinkt aan het hier en nu, en aan je ideale werksituatie. Hoe zou die er voor je uitzien? Zodra we die in beeld hebben, ga je ook concrete stappen zetten. En dan maak je misschien ook kennis met je persoonlijke valkuilen (Hallo daar!), en dat is mooi, want dan kun je die meteen tackelen met behulp van handige multipotential tools om daarmee om te gaan.

Vind jij dat het tijd is voor meer zelfkennis? Lees erover op mijn blog, meld je aan voor een gratis workshop of boek een gratis focussessie in om te kijken wat er voor jou mogelijk is.