Ken je de film ‘Pretty woman’? Er zit een scène in waarin Julia Roberts in een luxe winkel op een bankje zit, en er lopen allemaal personeelsleden rond met kleding, hoeden en tassen, en zij mag aanwijzen wat ze wél en niet wil.

Dit beeld kwam afgelopen week in me op tijdens een coachsessie met een leuke multipotential vrouw die zich tot nu toe heel erg had aangepast aan wat er nodig was. Ze was door omstandigheden zonder diploma van de middelbare school af gegaan, waardoor ze na een kort werk- en leertraject heel praktisch aan de slag kon.

Via bevriende ex-collega’s werd ze voorgesteld voor een functie: Kun je deze baan doen? Ja hoor! Dat kan wel. Na een tijdje ging die job dan soms toch vervelen. Kwam er een ander voorstel: wil je deze baan doen? Ja hoor! En wederom, na een tijd ging de fut eruit.

Nu is ze eraan toe om, net als in Pretty Woman, een ‘picky chooser’ te zijn. In de film was Richard Gere misschien een heel rijke man met een hoop geld, in deze realiteit is de multipotential degene met een hoop talenten. Talenten die feitelijk een vorm van rijkdom zijn, maar als je ze niet inzet voor dátgene waar je hart sneller van gaat kloppen, dan word je er niet blij van.

En hoe is dat bij jou? Ben jij al de ‘picky chooser’? Mag jij van jezelf al kieskeurig zijn? Van al je talenten en vaardigheden, wat zijn je ‘lievelings’?

Stel: je mag alles kiezen wat je wilt, en niets is onmogelijk: wat zou je dan kiezen? Waarvan zou je je werk willen maken?

En meteen ook de checkvraag: Hoe onhaalbaar is het? 🙂

Voor meer inspiratie: ik neem elke week 2 of 3 nieuwe podcasts op, onder de naam De Multipotential Studio (in Spotify, nog niet in andere apps, heb je hier tips over, wil je me die mailen?) Hier is de link naar de podcast.