Hoe kijk jij?

Een switch betekent niet dat je opgeeft, of dat je faalt. Focus liever op wat je meeneemt uit je vorige werkervaringen.

Je voelt je misschien soms een opgever, een afhaker. Maar écht, het is een kwestie van hoe je ernaar kijkt. Perceptie.

Onlogische brij
Als ik naar mijn eigen werkervaringen kijk, dan líjkt het een onlogische brij van keuzes, switches en zijstappen. Hobby-projecten in de ogen van sommigen misschien, onverstandige sprongen naar een ander vakgebied. Maar het IS niet onlogisch. De rode draad, de verbindende factor in alle dingen die ik heb gedaan, is dat IK er iets in zag. Dus IK ben de verbindende factor. Het is per definitie logisch, want het komt ‘uit’ mij voort. Het zijn mijn keuzes. De truc is alleen, dat je er op de juiste manier naar moet leren kijken.

Perceptie. That’s it!

De vraag die je jezelf elke keer kunt stellen is (terugkijkend):

  • Waarom koos ik hiervoor?
  • Wat was de trigger?
  • Wat was de fun?
  • Wat was de voldoening?

En als je eruit weg bent gegaan, om iets (totaal?) anders te doen, is de relevante vraag:

  • Wat uit je eerdere werkervaring kun je MEENEMEN naar je nieuwe werk?
  • Welke ervaringen koester je?
  • Van welke dingen ben je dolblij dat je die achter je laat? (die wil je niet meer doen!)

Dit is een vraag die je ook kunt stellen, elke keer als je je CV voorbereidt op de volgende sollicitatie.

Je ziet: perceptie gaat je helpen om je beter te voelen over je keuzes. Om je keuzes te begrijpen, en als je ze begrijpt, kun je ze ook uitleggen aan anderen.

Wat doet deze tekst met jou? Plopt er een vraag bij je op, een ervaring die je misschien anders kunt bekijken? Ik vind het super als je die met me deelt via contact@catelijnegerlag.nl . Ik haal inspiratie uit zulke ervaringen voor posts of video’s. En wie weet helpt het jou!