Hoe maak je tijd voor je interesses?

Multipotentials hebben vaak te weinig tijd, omdat ze ‘alles’ willen doen. Er is altijd te weinig tijd. Als je al een  baan hebt, volop in een bedrijf actief bent, maar ondertussen toe bent aan iets nieuws, lijkt het alsof daar absoluut geen ruimte voor is. Maar het kriebelt wel!

Hoe kun je tijd maken voor je interesses? Door anders te kijken naar het concept tijd.

Zeven tips om tijd te vinden:

1. Stop met dingen die je niet belangrijk vindt. Wat kun of wil je met plezier achterwege laten (Let wel: ontspanning is superbelangrijk, dus laat sommige ogenschijnlijk zinloze dingen ook gewoon in stand!)

2. Kijk op welk moment van de dag jij een half uur of uur kunt missen. Is dat in de ochtend, voordat je gaat werken? Kun je een half uur later gaan werken? Is dat juist in de avond?

3. Kies een vast moment in de week: op je vrije dag als je die hebt, of op de zondagochtend, om een paar uur te blokken voor jouw project. Tijd blokken, en dit communiceren naar je partner (als je die hebt) maakt dat je het ook echt gaat doen.

4. Besteed een (korte) vakantie aan je project. Ik heb wel eens drie dagen een bed & breakfast geboekt om aan mijn coachpraktijk te werken. Een prettige combinatie van rust, natuur en het creatieve denkwerk dat er op dat moment nodig was!

5. Combineer je werk en je passie-project door het jaar heen. Is het denkbaar dat je bijvoorbeeld elke winter- of zomervakantie besteedt aan jouw nieuwe project?

6. Neem (onbetaald of betaald) verlof op om tijd te besteden aan jouw passie-project. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

7. Zoek een combinatie met je huidige werk, door erover te praten met díe collega’s die daar wellicht oren naar hebben. Zo heb ik mijn liefde voor creatief denken mogen inzetten bij mijn opdrachtgever waar ik interim communicatieadviseur ben. Ik heb daar een aantal brainstormsessies en creatief denken workshops kunnen geven.

Elk halfuur helpt. Hoe ga jij tijd maken?