“Hoe vind ik ooit werk waar ik gelukkig van word?”

Heb jij dat wel eens gedacht? Wanhopig? Met daar achteraan: “Waarom kan ik niet gewoon tevreden zijn met een simpele baan?” Of nog sterker: “Was ik maar tevreden met een baan achter de kassa in de supermarkt!”

Ik wel.

Meerdere keren zelfs, heb ik iets dergelijks geroepen. In gesprek met een goede vriendin, of mijn moeder.

Accepteer jezelf
Toen ik dat riep, kende ik geen coach die zich specifiek op multipotentials richtte. Ik kende het woord niet eens. Had ik het maar gekend, dan had ik mezelf veel eerder geaccepteerd, met al mijn ‘wispelturigheid’ en enthousiaste bevliegingen. En had ik de kracht van mezelf, en mijn bijzondere éxtra kwaliteiten, dankzij het feit dat ik multipotential ben, veel eerder ontdekt en kunnen inzetten. Dan was ik niet overwerkt geraakt. Twee keer.

Kunnen is niet per se willen
De pluspunten van het feit dat je meerdere werkcontexten hebt gehad, zijn evident: je leert in elke job nieuwe dingen, en kunt ze toepassen in je nieuwe werkomgeving. Maar dat je veel dingen kunt, wil niet zeggen dat je alles ook even leuk of zinvol vindt.

Aller-allerliefst
De overvloed aan mogelijkheden, kansen, dat maakt niet gelukkig. Natuurlijk is het beter dan te weinig mogelijkheden. Maar hoe beslis je uiteindelijk wat je wel en niet doet? Daarvoor is het nodig dat je jezelf echt goed leert kennen. Dat je weet wat voor jou belangrijk is. Dat je weet wat je het aller-allerliefste doet met je tijd en energie.

Weet jij wat je het liefste doet met je tijd en energie? En kun je daar ook je werk van maken? Ik hou hier een online workshop over (gratis) op (aanstaande!) vrijdag 20 januari om 10.00 uur. ‘Switch naar je ideale veelzijdige werk’. Hierin ga ik vertellen over hoe je erachter komt wat er ECHT goed bij je past. Meer weten? Klik hier voor meer info en meld je aan!