Soms hoor je stemmen.. dit is niets vaags en je bent niet gek. Maar elk mens heeft verschillende ‘subpersonen’, of stemmen in zich. En het mooie is, ze hebben allemaal een functie. Even een concreet voorbeeld:
Je bent ondernemend, je hebt het best goed op de rit, alleen je zit even niet lekker qua werk. Je bent je huidige werk een beetje zat, en weet dat je meer kunt. En dat je anders wilt. Maar bij dat ‘anders’ heb je wel meer dan 1 idee eigenlijk. Het klinkt misschien als een luxeprobleem, want je hebt dus meerdere opties. En dat blijft lastig.
Hierbij komen verschillende stemmen aan het woord:

–          Ja, maar wat als ik dan verkeerd kies?
–          Is het niet verstandiger om te blijven waar ik nu zit?
–          Misschien kan ik beter een opleiding gaan doen.
–          Jij? Ander werk? Kun je dat wel aan?
–          Wie zit er nou op jou te wachten..?
–          Yes, eindelijk een nieuwe uitdaging!! Go go go!
Deze gedachten worden ‘uitgesproken’ door verschillende stemmen in je hoofd. En geloof het of niet: ze hebben het goed met je voor. Maar dat is niet letterlijk af te lezen uit wat er gezegd wordt. Wil jij ook snappen welke gedachten jouw stemmen verwoorden? En naar welke je nou moet luisteren? (spoiler: ze hebben allemaal hun functie!)

Vorige week had ik een sessie met een veelzijdige vrouw. Haar onzekerheid aan de ene kant en haar kracht en vertrouwen aan de andere kant vormen een grote wolk aan verschillende gedachten. We hebben ze voor haar ontward die dag. En ze heeft helderheid gekregen. Zo prachtig om te zien hoe de helderheid de kracht (en ook daadkracht) terug brengt!
Herkenbaar voor jouw situatie?
Wat zijn de stemmen die jij hoort? Wat zeggen ze?

Misschien is de workshop ‘Switch naar je ideale, veelzijdige werk’ iets voor jou. Deze gratis, online workshop geef ik op vrijdag 20 januari om 10.00 uur. Ik neem je mee langs alle facetten die je helderheid kunnen bieden. Als je klaar bent voor nieuw, ander werk, maar je kunt niet kiezen. En je gedachten gaan soms alle kanten op. Lees er hier meer over, en meld je aan!