Afgelopen week sprak ik met een energieke multipotential vrouw. Zij heeft een goede baan, maar mist een aantal dingen. En toen ik het met haar over haar passies had: sporten, spellen doen, gaf zij aan “ja maar, daar kan ik toch niet mijn werk van maken?”

O, zo herkenbaar deze gedachte. O zo herkenbaar het ongeloof. Want dat is het. En het jammere is, dat zij, net als veel mensen die ik spreek, al eerder met een loopbaancoach gewerkt heeft. Daar een talententest heeft gedaan. Een persoonlijkheidstest heeft gedaan. En daar kwam dit niet uit. en daarmee is dat ongeloof alleen maar standvastiger geworteld in haar brein. Het kan niet, ik heb al eerder gesprekken gevoerd. Het zit er niet in.

Gelukkig weet ik uit ervaring dat alleen een paar testjes of vragenlijsten doen, en de uitslag daarvan rapporteren, bij een multipotential geen verandering teweeg brengt. Oké, het brengt soms inzichten, maar het moment dat IK mensen spreek is meestal nadát ze al vast zijn gelopen. Nadát ze al een flink aantal stappen hebben gezet om er zelf of met hulp achter te komen wat voor hen werkt. Dus het ongeloof en soms zelfs de wanhoop zit er stevig in. Wat zij het liefste willen, kan niet.

Behalve dat het dus wel kan.

Ik weet uit ervaring dat mijn multipotential blik, mijn coachtraject en daarbij mijn begeleiding, dat die werkt. Ik stel verbindende vragen waardoor een losse vragenlijst gecombineerd met de sessie leidt tot mega inzichten, verschuivingen in je manier van kijken en het vallen van kwartjes. En het loslaten van angst of ongeloof! Het kan dus wel! En nee het is niet altijd een volledige ‘het roer om’-aflevering, maar soms kan er met een kleine verschuiving van je perspectief een mooie brug geslagen worden tussen het ‘normale’ werk en je passies of hobby’s.

Ben jij ook die ongelovige?
Ben jij ook de wanhoop nabij omdat je echt gelooft dat het niet kan. Let me tell you: het kan wel. En sommige dingen kunnen niet, je moet wel realistisch blijven gezien tijd, geld en energie, maar er kan meer dan je denkt.

Plan met mij een focussessie in of kom naar mijn webinar op 8 september, en ik licht toe hoe ik dat doe. Wat mijn visie is, en hoe jij met deze visie jouw leven en je werk kan veranderen.

Het webinar heet ‘De 5 factoren om je ideale werk te ontdekken’, duurt 5 kwartier waarin ik je meeneem langs de pluspunten en leerpunten van multipotentials, en de 5 factoren behandel waarmee je jouw toekomst compleet kunt veranderen. Meld je hier aan voor het webinar op 8 september om 10 uur.