Krrrrreggggg… zacht maar penetrant gekraak dringt mijn oor binnen. Dat was de krant door de voordeur. Oei, dat betekent dat ik weet eens veel te vroeg wakker ben.

Langzaam ontwaak ik wat meer en als ik per ongeluk mijn ogen op een kier doe, zie ik dat het licht in de gang aan is. Er sijpelt een spleetje licht de slaapkamer binnen.

Dit is het moment. Ik ben wakker, de raderen van mijn brein gaan aan. Ik lees een berichtje op mijn telefoon: een vriend uit mijn theatersport-tijd, over het interview in de krant. Ik bedenk me dat ik destijds nog niet wist, dat ik multipotential ben. Ik heb het artikel niet in al mijn whatsapp-groepen gedeeld, voelt zo pocherig en is tegelijkertijd ook niet relevant. Want ik ben gewoon ik.

Ik denk terug aan de tijd van theatersport. Ik hoorde erbij, maar was ook apart. Mezelf. Anders.

Voel je je anders?
Misschien herken jij dit ook. Dat ‘anders’ voelde ik heel vaak. Ik heb in mijn leven bij allerlei groepjes gehoord, daar enkelingen ‘opgehaald’ als echte vrienden. En altijd beseft: ik ben ik. Hoe vaak voelde ik wel dat ik er niet bij hoorde. Maar ook werd ik vaak opgenomen in het geheel. Zoals ik was.

Soms voelde ik me echt anders. Dan zag ik er tegenop om ergens naartoe te gaan. Soms zelfs alsof ik ‘gewogen’ werd, beoordeeld. Alsof er wat van me verwacht werd, en ik daaraan niet kon voldoen. Daar had ik dan geen zin in. Ik charmeerde me er doorheen, paste me aan aan de gelegenheid. Maar was me bewust van mijn gedachten, en mijn ‘anders zijn’. Positief geformuleerd was ik autonoom. Mezelf.

Dat is misschien ook de verklaring waarom het interim werk als communicatieadviseur zo goed paste. Als interimmer hoor je erbij, maar ook weer niet. Je behoudt je afstand, en je frisse blik. Onderdeel van het team, en niet.

Ik ben alleen. En niet.

En jij? Hoe ervaar jij dat? Als je je alleen voelt. Weet dan: ja je bent uniek. Alleen, eigen. En misschien ook heel autonoom. Maar je bent ook weer niet de enige. Je bent een multipotential, en dat is fantastisch (vind ik).

Einde bericht, zou ik haast zeggen 🙂. Haha, als je dit als kernboodschap meeneemt uit deze mail, ben ik al blij.

Wil je meer?
Ik heb podcasts in De Multipotential Studio, ik geef op vrijdag 9 februari om 10.00 uur weer een gratis webinar ‘De 5 factoren om je ideale werk te ontdekken’ en een workshop Heldere Keuzes (35 euro) voor als je momenteel met een dilemma rondloopt.

Ben je klaar om regie te pakken, autonomie te vergroten, plan dan een gratis focussessie met me in! 30 minuten focus op jou en jouw multipotentialiteit.

Ik ontmoet je graag!