Naast wat er overduidelijk aan werkervaring op je CV staat, heb ook jij misschien een parallelle carrière. Wat vertelt die je? Misschien kun je er ook iets mee, er iets uithalen om je huidige werk leuker en beter te maken.

Toen ik afgelopen vrijdag mijn webinar gaf over multipotentials, stelde ik mezelf voor aan de hand van mijn zig-zag-cv. Naast de banen en zzp-werkzaamheden die ik betaald heb gedaan, heb ik een soort tweede, extracurriculair, CV. Die parallelle lijn, als het ware.

Altijd deed ik iets ernaast. Naast school, naast mijn studie, als hobby in mijn vrije tijd. Als je de vraag krijgt ‘wat doe je?’, of ‘wat heb je gedaan?’, antwoorden we vaak in eerste instantie vanuit het ‘officiële’, algemeen geaccepteerde, lijstje van werkervaringen.

Maar wat als we nou eens, alsof we een andere bril opzetten, al het ‘gewone’ in de schaduw zetten, en de spotlight zetten op je extracurriculaire activiteiten? Wat levert dat voor beeld van je op?

Bij mij heel concreet…(als voorbeeld, in de hoop jou te inspireren..):

–          Ik zat bij de schoolkrant, zelf stukjes schrijven, tekeningen maken en overleg in de lange pauze met de redactie
–          In het kantinebestuur: regelmatig eerder uit de les om koffie te zetten, bardienst en de vloer dweilen, en vergaderingen met een grote groep leerlingen
–          In het stuntcomité met mijn 2 beste vriendinnen: de hele school omgetoverd tot boerderij. Alles bedacht en geregeld, inclusief stro-kruiwagenrace op het plein, koetjesrepen en boerderijdrop in de kantine en countrymuziek over de intercom
–          Ik volgde grimecursus bij de studententoneelvereniging
–          Producent van 2 toneelstukken: alles regelen achter de schermen, incl publiciteit, voorstelling, kaartverkoop coördineren.
–          Schilderen bij de Bussumse kunstenaar Boy Namias de Crasto in zijn open atelier, op Zuid-Amerikaanse muziek (lekker los en met pezazzz🙂 )
–          Theatersport (improvisatietoneel) bij een club van 15 mensen; optreden als speler, maar als presentator van een voorstelling of ‘floor’(-manager) lag mij beter.

Dit waren allemaal hobby-dingen. Vrijwilligerswerk, zo zou je het ook kunnen noemen. En het staat niet groot op mijn CV, maar toch is het van onschatbare waarde voor me. Geweest, en nu nog. Wat vertelt dit parallelle cv mij?

Dat ik graag nieuwe dingen leer. Dat ik initiatiefrijk en ondernemend ben. Dat ik, naast mijn ‘gewone’ werk, behoefte had aan nog het prikkelen van mijn brein met nog een andere, creatievere activiteit.

Nu zeg ik dit niet om op te scheppen, maar om aan te geven dat je uit de dingen die je ‘naast’ je werk doet, ook heel veel waarde kunt halen.

Dus ik ga eens na bij jezelf:
💡Welke dingen heb jij naast school of werk gedaan?
💡Misschien zorgen voor je oma, dieren of iemand/iets anders?
💡In je eentje schrijven op je kamer?
💡Veel met een vriendengroep op pad?
💡Of een bepaalde club of hobby?

En ook voor jou de vraag: wat vertelt dit je?

Ik ben heel benieuwd of het lezen van deze mail, en de vragen die ik stel, iets bij je teweeg brengen. Leuk als je iets over je parallelle CV met me wilt delen!

Wist je dat ik ook veel inspiratie deel via mijn podcast De Multipotential Studio? Je vindt hem op Spotify, hier is de link.