Weet jij wat jouw functienaam kan zijn? Als je jezelf wilt presenteren met je gevarieerde talenten als multipotential, kan dat wel eens lastig zijn. Want: je kunt zoveel verschillende dingen, en die wil je ook blijven doen. Wat vertel je dan over jezelf? Wat is je functienaam? Of hoe omschrijf je jezelf?

Ik kreeg dit weekend een mooi filmpje toegestuurd van een mede-multipotential. Het ging over een kunstenaar, die haar artistieke gave op verschillende manieren tot uiting wilde brengen. Ze was niet alleen een beeldhouwer, maar maakte ook muziek. In het filmpje vertelt ze dat ze enorm baat heeft bij een vage benaming. Waarbij vaag iets GOEDS is: namelijk breed genoeg om haar waaier aan kunstvormen te ‘coveren’. Het geeft je de VRIJHEID om verschillende dingen te doen.

1 noemer
Dit gun ik elke multipotential, die behoefte heeft aan 1 noemer. (Soms kun je ook gewoon een opsomming van meerdere beroepen geven, dat bepaal je zelf). Laat jezelf niet door marketing, sales of goedbedoelde adviezen in 1 hokje stoppen:

Denk bijvoorbeeld aan:
–         Deze multimedia artist (die zowel beeldhouwwerken als muziek maakt, zie link naar het filmpje in de comments)
–         Fikser voor een VA die meerdere dingen voor elkaar krijgt, met een groot gevoel van voldoening voor elke klus die ze geklaard krijgt
–         Veranderaar voor iemand die binnen een organisatie, op verschillende manieren de organisatie of processen in beweging krijgt, en verbetert.

Zoek de gemene deler als multipotential
Wat is bij jou de gemene deler, die je lekker ‘vaag’ maar dus vol vrijheid, kunt beschrijven? Daarop kun je je functienaam baseren.
Hier vind je het filmpje van de kunstenares met de ‘vage’ benaming.

Wil jij aan de slag met helderheid in jouw passies? Wie weet is mijn e-book iets voor je ‘3 tips om te kiezen voor wat echt bij je past’