Kies jij impulsief of op je persoonlijke kompas? Multipotentials hebben vaak niet veel nodig om enthousiast te worden van een nieuw idee of een leuke suggestie. Optimistisch en kansen-ziend als je bent, kun je je leven lang meebewegen op de stroom van alles wat zich aandient. En omdát je zo getalenteerd bent, krijg je het verdorie ook nog voor elkaar! De afwisseling is heerlijk, je zit continue in een leercurve, en je hebt volop werk, want je kunt met jou immers alle kanten uit!

Knagend gevoel
Tot zover het positieve straalverhaal. Want.. van binnen kan het dan toch wel eens knagen. Doe ik wel de juiste dingen? Heb ik niet te snel ja gezegd? Wat vind ik er eigenlijk echt van? Gaat het niet allemaal te makkelijk? Wil ik dit wel echt?

Zelfonderzoek
Allemaal legitieme vragen en heel logisch als je op zo’n ‘go with the flow’-carrièregolf zit. Wat is dan wijsheid, als je door zulke stemmetjes wordt afgeleid? Mijn antwoord? Tijd en ruimte maken voor zelfonderzoek. Ga ‘naar binnen’ (als het regent ook ja, maar nu bedoel ik het figuurlijk). Maak er een project van, ga journalen, schrijf in je dagboek, heb een goed gesprek hierover (of neem een coach).

Persoonlijk kompas
In gesprekken met mijn klanten, werk ik toe naar een soort persoonlijk kompas. ‘Ken jezelf’ is het devies, en dat geldt dan op allerlei vlakken. Wat zijn jouw talenten? ‘What makes you tick?’ Waar krijg je energie van? Maar ook dieper: naar welke waarden leef je? Als je dat helder hebt, is het een stuk makkelijker besluiten nemen over op welke ideeën je inspringt, en welke je voorbij laat gaan. Met een gerust hart. Vanuit een helder besef wat goed is voor je.

Ben jij toe aan meer inzicht in jezelf? Wie weet is mijn gratis masterclass op dinsdag 13 september dan iets voor je. Lees er hier meer over.