Ben jij een meester in het aanpassen?
‘Het klinkt gek als ik dit zeg, maar ik KAN ook gewoon veel’, zegt mijn coachée. En ik ben het roerend met haar eens. Ze kan veel. Daar hoef je als multipotential niet bescheiden over te doen. Al voelt dat vaak wel zo. Dat je veel kunt is aan de ene kant fantastisch, want wát een mogelijkheden. Maar tegelijkertijd is het balen, want hoe weet je nou wat je dan moet kiezen? Wat je moet oppakken.

Is dit herkenbaar voor jou?
> Kun je je goed aanpassen?
> Word je snel enthousiast?
> Pak je graag iets nieuws op?
> Heb je veel talenten (want ooit getest)?
> Ben je flexibel?
> Vind je ook ‘alles’ leuk?
> Alles wat je oppakt, lukt je.

Herkenbaar lijstje? Dan ben je een heuse multipotential die ook écht veel kan. Dit is fijn, én lastig. Het is allebei waar.

Hoe dat zit?
Zoals ik het zie, moet je onderscheid maken tussen wat je kúnt, en wat je wilt. Je hebt als multipotential een set competenties, vaardigheden en talenten. Deels heb je dat al ervaren, deels heb je nog veel meer in je, dat je nog niet eens weet misschien. Aan de andere kant heb je een set waarden, je persoonlijke karaktereigenschappen, een eigen gevoel van wat zinvol is.

Beslis: is het aan jou om dit op te pakken?
Dus je kúnt misschien wel heel veel, maar is alles ook voor jou ‘bedoeld’. En daarmee bedoel ik niet bedoeld, maar kies je er wél of niet voor om iets op te pakken? Wíl je dat echt? Word jij er blij van? Die vraag vergeet je soms in je spontaniteit te stellen. Wat er gebeurt gaat vaak zo snel, dat je vergeet hierbij stil te staan. Is het aan jou om dit op te pakken? Of wil JIJ je tijd liever aan iets anders besteden?

Bewust kiezen
Je kúnt je aanpassen, maar wil je dat ook? Het is slimmer om hier heel even bewust te zijn van je keuze. Sta stil bij wat je keuze behelst. Als je dit kiest, wat zijn dan de consequenties, hoeveel tijd kost het je? Wat levert het je op? Past dat bij je, op dit moment in je leven, bij je interesses en je grotere doelen?

Hoe zit dat bij jou?

Zelf aan de slag
Wil je weten hoe je erachter komt, hoe dat werkt: doe dan mee met mijn workshop op vrijdag 14 april om 10.00 uur ‘Switch naar je ideale, veelzijdige werk’. Het is online, gratis, en ik vertel wat over mijn ervaringen als multipotential, en belangrijker: zoom in op alle aspecten die belangrijk zijn om te ontdekken wat JOU als multipotential richting geeft, en je ideale werk kunnen brengen.

Ik zie je graag! Meer info en aanmelden kan hier!