Sinds ik de vlijmscherpe schrijfcoach Paula Brummelkamp ken, zie ik overal haakjes voor blogs en video’s, over multipotentials. Waar je als multipotential wat aan hebt.

Vanmorgen fietste ik langs een kaal bos, het is immers nog winter. Het was één en al groengrijs. Grauwig. Maar ik hoorde een kettingzaag dus ik keek wat beter en zag het toen: een fluoriserend oranje werkpak van iemand die oud hout aan het verzagen was. Ik liet het beeld even op me inwerken: grauwe hoge stammen, allemaal recht, en dan ineens zo’n kleiner, beweeglijk felgekleurde figuur ertussen. Heb je een beeld?
 
Zo opvallen tussen de ‘grijze’ massa, dat is soms ook de situatie van jou als multipotential. Waarmee ik niet wil beweren dat de wereld van specialisten saai en grijs is. Maar het anders zijn, het opvallen, het buitenbeentje zijn: dat is een gevoel dat ik van veel multipotentials hoor. Het is in de basis geen fijn gevoel; de mens is een kuddedier en wil graag geaccepteerd worden door de kudde.

Maar… ik heb nieuws. Terwijl je als multipotential misschien denkt: ‘ik zeg maar niets, ik pas me aan’ zou ik je toch willen aanmoedigen om het wél te zeggen. Niet alleen omdat het sowieso veel gezonder is om van je hart geen moordkuil te maken, maar ook omdat je zult ontdekken, dat je helemaal niet de enige bent.

Toen ik mijn eerste posts over multipotentials op LinkedIn zetten, werkte ik nog als interim communicatieadviseur bij ROC Midden Nederland. Ik had op een ochtend een overleg met mensen van P&O en van Onderwijs & Innovatie, en ik kreeg complimenten over mijn bericht. En ze herkenden zich volledig in het profiel van een multipotential. En ‘wat leuk dat je hierover deelt’. Vanaf dat moment ben ik het vaker gaan benoemen. En overal waar ik kwam, was veel herkenning.

Dus, ik zou willen zeggen: trek je fluoriserend oranje werkpak aan. Stand out in the crowd. Ga het gesprek aan. Het is geen probleem, het is een kwaliteit. Maar daarover een andere keer meer 😉
Wil je echt een volgende stap zetten, om als multipotential werk te vinden dat écht bij je past? Doe dan mee met mijn (gratis) workshop of vraag het gratis e-book aan. Klik hier voor mijn totale aanbod en kijk hoe je met mij kunt samenwerken.