Ik heb geen speciaal talent, ik ben slechts nieuwsgierig (Einstein) 

Nieuwsgierigheid brengt je een heel eind. Het is een herkenbare eigenschap van de meeste multipotentials. Zo sterk zelfs, dat als de nieuwsgierigheid bevredigd is, er verveling kan ontstaan. Heb jij dat wel eens gehad?

Nou, ik wel! Bij mij treedt de verveling niet elke paar maanden op, maar na een langere periode. Zo heb ik Italiaans gestudeerd en daarna 5 jaar met Italiaans gewerkt, in allerlei verschillende vormen (persreizen, bedrijfsbezoeken, tolken, regeltaken). In totaal toch zo’n 10 jaar blij mee geweest. Daarna communicatie, dat heb ik al met al bijna 20 jaar gedaan. Zij het met coaching of andere activiteiten ernaast. Nou is communicatie toevallig ook écht een heel goed vak voor multipotentials: je kunt er veel verschillende kwaliteiten in kwijt. Tot communicatie reken ik dan ook schrijven, tijdschrift maken, organiseren van events, bedenken van PR aanpakken, strategische communicatie. Maar ik dwaal af..

Nieuwsgierigheid: ik ben er fan van. Leergierigheid en dingen willen ervaren schuurt hier dicht tegen aan. Ik heb ook nog wel een lijst van dingen die ik wil leren, studeren, ervaren. Zo zou ik allerlei creatieve workshops willen doen, beter leren schilderen, Zweeds leren, mijn coachkennis verdiepen en verbreden, reizen maken naar bijzondere gebieden, boeken lezen… need I go on? En jij? Ook zo’n nieuwsgierig type?

Ik spreek veel nieuwsgierige multipotentials in mijn coachpraktijk. Heerlijk om te horen welke ontdekkingsdrift er leeft bij mijn klanten. Waar ze dan wel tegenaan lopen is:

1. Ik wil te veel… ik kan toch nooit ALLES doen wat ik bedenk?
2. Waar slaat het op… ik zie geen rode draad. Dus ik kan het niet uitleggen, niet aan mezelf maar ook niet aan mijn omgeving, werkgever of opdrachtgevers.

Ik kan toch niet ALLES?
Over punt 1 kan ik kort zijn: er kan meer dan je denkt. Dat is een kwestie van een rekensom maken. En oké, ook een kwestie van je mindset een beetje tweaken: sta jezelf toe dat je niet 1 logische lijn volgt in je carriere, maar allerlei verschillende ‘side steps’ mag nemen.
De rekensom?
– reken eerst eens uit hoeveel leef-tijd je nog hebt. Dus stel je wordt 90 jaar oud. Trek daar je huidige leeftijd van af, en je hebt de leef-tijd die er nog voor je ligt. Is dat 50 jaar? 55? 35? Best een hoop jaren!
– Schrijf de dingen op die je graag zou willen doen, met de tijd erachter die je eraan denkt te willen besteden: 1 jaar, 2 jaar, half jaar, 5 jaar
En? Heb je de rekensom gemaakt? Denk je dat het gaat passen?

Wat is de rode draad?
Over punt 2 wil ik je adviseren: zoek de rode draad. Hij is er. Echt. Ik help daar dagelijks multipotentials mee. Als je wilt, ben je welkom om in een gratis online workshop hier een start mee te maken. Lees er hier meer over!

Wil je het volledig doen, en er ook actie aan verbinden, dan kun je beter mijn coachtraject ‘Succesvol als multipotential’ doen. Mijn hele werk is hierop gericht. Ik vind het fantastisch om je erbij te helpen. Hier lees je meer over dat traject. Wil je hierover met me in gesprek, an is een gratis focussessie daar perfect voor.