Als ik multipotentials voor het eerst spreek zijn ze vaak zoekend. Wat zal ik gaan doen? Wat wil ik eigenlijk, écht? Er zit een bepaalde onrust in. Misschien herken je dit wel, uit eerdere ervaringen of op dit moment. Ik heb het zelf meerdere keren ervaren. Die onrust kan onprettig aanvoelen. Alsof je zit te schuifelen op je stoel omdat je naar het toilet moet. Dit is een beetje een plastische omschrijving, maar beschrijft wel aardig wat ik bedoel 🙂.

Je zit dan vaak net voor een ‘move’. Je voelt behoefte aan verandering, de drang om te veranderen. Maar welke kant op, waarheen? Wat WORDT die move die je wilt maken?

Inmiddels herkén ik zelf deze onrust. En weet ik: hij hoort erbij. Ook bij veel multipotentials hoor ik de onrust in hun verhalen. Hun uitleg over waarom ze er op dit moment niet lekker in zitten.

Ik zou willen zeggen: hou moed! Haha een beetje een moederlijk advies, maar toch. Laat je niet tot wanhoop drijven, of de mening (van anderen) aanpraten dat je stil moet blijven zitten. Want: dit past bij jou als multipotential. Dit is een signaal. Namelijk: dat je toe bent aan iets anders.

En dat is helemaal oké, ik vind het normaal, sterker nog: een goed moment! Want ook al voelt het misschien niet prettig, je zit vlak voor een leuke verandering. Welke verandering? Dat weet jij alleen. En als ik nu met je in gesprek zou zijn, en ik zou het je vragen, dan zou er een antwoord komen. Beginnend met: “Misschien is het de verandering dat ik…..”

Wat komt er nu in je op? Die richting is vast de juiste!

Denk maar eens terug aan een eerder moment dat je die onrust gevoeld hebt. In wat voor situatie zat je? Wat gebeurde er vlak voor de onrust? En wat heb je daarna besloten of gedaan? Of wat gebeurde er waardoor de situatie veranderde?

Alles is in beweging, er komt altijd weer verandering. Als een mobile perpetuum. Zie het als iets goeds! Het brengt je iets. Het hoort bij je als multipotential. Accepteer het maar, en probeer ermee te werken. Ernaar te handelen.

Wil je dit niet alleen doen? Wil je het hierover hebben met mij of andere multipotentials?

Ik begeleid je graag in mijn 1 op 1 traject en er komt een groepsprogramma aan (in november). Ben je hier nieuwsgierig naar: plan een Focussessie in via deze link. We hebben dan 30 minuten 1-op-1 tijd om je situatie te bespreken. Ik geef je tips en zelfs al de vragenlijst geeft vaak veel verheldering over je situatie.

Heb je nog nooit een webinar of workshop bij me gevolgd: dan kun je deelnemen aan mijn gratis webinar, morgen om 15.30 – 16.45 uur. Hierin neem ik je mee langs de 5 factoren om je ideale werk te ontdekken. Kleine scoop: het draait allemaal om zelfkennis op een specifiek aantal punten. Ik zie en spreek je graag.