Mijn zoektocht als multipotential

Ik ben het prototype van iemand met een ‘zig-zag-CV’. Van huis uit kreeg ik mee: vaste baan – and stick with it – dát is de enige slimme keus. Vind iets dat je graag doet, specialiseer je, en wordt daar goed in. Maar na een paar jaar in een baan of project, vond ik het keer op keer saai worden, te weinig uitdagend of betekenisvol. Ik was op een gegeven moment gewoon ‘klaar’ en uitgeleerd met een job of werkgebied.

Catelijne gerlag over mij

Onzekerheid; ik wil (ook) succesvol zijn!

Dat zwalkende carrièrepad gaf me een slecht gevoel over mezelf:

  • Wat kán ik nou?
  • Wat bén ik nou?
  • Wat betéken ik nou voor ‘de wereld’?

Met een succesvolle (want gespecialiseerde) zus en broer, voelde ik me het ‘mislukte zusje’. En toen… ontdekte ik dat er zoiets bestaat als MULTIPOTENTIALS! Halleluja, wat een feest der herkenning! Ik was 48 en ‘ontdekte’: ik ben geen mislukkeling, maar een multipotential, multipassionate, generalist of welke term je ook het liefst gebruikt. En ik ben niet de enige! Fantastisch!

En toen viel alles op z’n plek

Sindsdien is er veel veranderd. Ik voel veel meer respect en liefde voor mezelf, omdat ik mijn keuzes uit het verleden met een positievere blik bekijk: het past bij mij als multipotential, Het is logisch. “It makes sense”. Ik heb veel minder onrust in mijn hoofd. En ook veel minder zelfkritiek en stress. Het is oké wat ik wil. Het is oké wat ik doe. Het klopt, het past. Sowieso.

En omdat ik minder strijd ervaar, heb ik een bak energie over. Ik ben nog meer een aanpakker geworden, die concrete keuzes kan maken. Ik ben daadkrachtiger en doelgerichter. Meer tevreden over mezelf dan ooit. En het belangrijkste: ik begin elke werkdag met enthousiasme (sterker: ben altijd vurig over mijn werk, maar ik kan ook enorm relaxen). Ik besluit elke dag met superveel voldoening en geniet me suf van dit leven.

Over mij Catelijne Gerlag
Over mij Catelijne Gerlag
Over mij Catelijne Gerlag

Wat kenmerkt mij?

Ik hou van oplossingen bedenken. Een warrig verhaal met veel facetten: doe mij die maar! Ik breng graag orde in de chaos. Voor alles is een oplossing. En liefst zo concreet mogelijk! Wat gaan we NU doen? Daarnaast ben ik een trotse multipotential. Met mijn kennis over multipotentials, multipassionates, generalisten of hoe je het ook wilt noemen, kijk ik nét even anders tegen dingen aan. Voor mij is specialiseren geen must, alles kan (al heeft een dag maar 24 uur!)

Als je me zou kennen, zou je weten dat:

[

Je met mij goed kunt lachen

[

Ik vaak de deur uitloop zonder sleutels, zonnebril, telefoon dus
terug moet

[

Ik verzot ben op BonBonBloc en een romcom (guilty pleasure!)

[

Ik niet stil kan staan bij 90’s muziek

[

Ik boeken zelden uitlees, en er meerdere tegelijk lees

varieteit multipotential Catelijne Gerlag

Het is nooit te laat voor een tweede leven, of een derde, of een vierde…

Visie en missie Catelijne Gerlag

Hoe ik kijk naar mensen met meerdere passies en talenten?

Simpel: alles is mogelijk, op basis van zelfkennis. Multipotential zijn is geen probleem, het is een superpower. Generalisten hebben in mijn optiek een streepje voor, omdat ze dankzij hun bewegingen van het éne werkveld naar het andere, kwaliteiten ontwikkelen zoals verbanden zien en leggen, ideeën creëren en razendsnel kunnen leren.

Wil jij ook voldoende tijd voor al jouw talenten, projecten en passies?
Kiezen en niet kiezen tegelijkertijd? Het kan!

Wat mijn programma bijzonder maakt

In mijn coachingprogramma richt ik me op werk én overige talenten. Het gaat uit van multi-getalenteerdheid, niet vanuit het vinden van ‘1 oplossing of baan’. In die zin is het geen loopbaancoaching of lifecoaching, maar een unieke combinatie. Daarbij komt veel kennis over andere multipotentials kijken, waar je je voordeel mee kunt doen. Omdat ik ook heel pragmatisch ben, werken we ook aan praktische tools zodat je ook na de coaching de regie pakt over je eigen veelzijdige leven.

Catelijne Gerlag ervaring

Herken jij jezelf in dit verhaal?

Ontdek en erken je talenten tijdens een gratis 1-op-1 sessie. Maak een begin aan jouw weg om een succesvolle en gelukkige multipotential te worden.