“So much to do in so little time”. Een treffende uitspraak voor mij als multipotential. Misschien herken jij hem dus ook?

Terwijl ik net wandelde in het pril lente-achtige decor van lommerrijk Vleuten, zag ik het ineens heel helder. Het is eigenlijk heel logisch dat je je al multipotential vaak zo onvervuld voelt. Want:
A  Je hebt TIG ideeën, allemaal even briljant (haha)
B  Je hebt meerdere domeinen waarin je actief bent, dus de tijd per domein is minder dan 100%

Ik leg het uit. Als je je bezighoudt met 2 banen/bedrijven en daarnaast een privéleven hebt met, stel, een partner, kinderen, vriendinnen, een sport en familie. En je bedenkt elke week (elke dag?) een aantal ideeën die per stuk toch wel een uur (of meer) kosten om uit te werken of te realiseren. Dat past natuurlijk nooit!

Domeinen
Ik denk graag in domeinen, dus bij deze een concreet voorbeeld, vanuit mijzelf:
DOMEIN 1: communicatie-werk: 18 uur per week
DOMEIN 2: coachpraktijk (waarbinnen coachen, klanten werven, administratie etc):  18 uur per week
DOMEIN 3: Zorg voor de kids: 4 uur overdag en daarnaast de avonden en weekenden
DOMEIN 4: Hobby/sport: in het weekend of ’s avonds
DOMEIN 5: Familie & vrienden: in het weekend of ’s avonds

Als ik een goed idee heb voor mijn coachpraktijk, dan MOET dat binnen die 18 uur in de week. Maar daar heb ik ook andere taken, klantafspraken, workshops om voor te bereiden, uitwerken van eerdere ideeen, en de uitvoering daarvan. Als ik een goed idee heb voor mijn communicatiewerk, of een hobby of sport idee: idem dito. Je kunt je tijd maar 1 keer ‘uitgeven’.

Wat kun je wel doen?
Er zit dus niets anders op dan die ideeën..:
>>Te krijgen, en daar blij mee te zijn
>>Te noteren (in app, lijstje, boekje)
>>Te ordenen en te selecteren, op een later moment. Je kijkt dan naar: voldoening, plezier, inkomen, haalbaarheid, tijdsinvestering
>>Of: misschien is het een goed idee om aan iemand anders te geven?

Hoe ervaar jij dit? Veel ideeën, en zo weinig tijd?
Laat het me weten via contact@catelijnegerlag.nl