Denk jij regelmatig:
Ik wil iets anders, maar wat?  

Ken jezelf en word succesvol als multipotential

            Herken je dit?

[

Wat wil je nu echt? Je hebt te veel interesses en het lukt je niet om te kiezen. Bij de vraag: ‘waar kom je ’s morgens je bed voor uit?’ weet je niet zo goed wat je moet zeggen. Je baalt dat je geen goed verhaal hebt, en eigenlijk begrijp je jezelf ook niet zo goed.

[

De meeste van je vriend(inn)en zijn inmiddels gespecialiseerd in hun vakgebied. Maar jij bent juist breed geïnteresseerd, en in meerdere dingen goed, als voelt het alsof je nergens in uitblinkt. Het maakt je soms erg onzeker bent, en dat je het lastig vindt om ergens volledig voor te gaan.

[

Je neemt geen beslissingen voor de lange termijn, en bouwt zo voor je gevoel niets op. Geen expertise, geen toenemende omzet in je bedrijf. Je mist richting in je carrière. Het zijn meer zijstappen dan een logische opeenvolging van stappen. Dat wringt. Je hebt geen goed ‘verhaal’ over je werk of je carrière. Voor je gevoel zit er geen lijn in.

[

Je wordt gek van de twijfel in je hoofd. ‘Zal ik dan toch maar doorgaan met wat ik nu doe?’, maar zodra het weer saai wordt, overweeg je toch om te stoppen, en iets totaal anders te beginnen. Maar wat? En wie zegt dat je dát dan voor langere tijd leuk blijft vinden. Je baalt van je eigen gezwalk en getwijfel… en denkt: ‘maak nu toch eens een keus!’

[

Mensen om je heen begrijpen je niet. Je hébt toch een leuk werk? Hoezo zou je moeten switchen? Waarom toch zo ontevreden? De adviezen die je krijgt, daar kun je niets mee. Dat anderen je niet begrijpen, geeft je een rotgevoel. Best eenzaam. Je vertelt er dan maar wat minder over en probeert het zelf dan maar op te lossen.

[

Je humeur heeft eronder te lijden. Je wordt wat stiller, hebt minder zin in leuke dingen doen. Je voelt je soms een outsider, niet blij. En bovendien kost het je bergen energie, je hoofd staat nooit uit. Moe en futloos, mat. Je voelt je niet jezelf. Je mist jezelf zoals je vroeger wel kon zijn: met enthousiasme en vuur voor wat je deed. Dat gemis maakt soms verdrietig.

Hoe zou het voor je zijn als…

>> Je een duidelijk antwoord hebt op de vraag ‘waar kom je ’s morgens je bed voor uit?’ Je kent en begrijpt de verschillende passies die je hebt. Je ziet de logica ervan, en kan het verband tussen die verschillende dingen uitleggen.

>> Je zelfverzekerd zou zijn? Omdat je voelt en weet dat jouw brede interesse waardevol en kloppend is. Jouw unieke mix aan interesses is juist je USP. Je voelt dat je iets toevoegt, je voelt je zinvol. Je bent trots op jezelf als multipotential.

>> Keuzes maken 100 keer makkelijker was dan het nu is? Omdat je weet hoe je in elkaar zit, en wat voor jou belangrijk is.  Je weet wat elke keuze je brengt, en kost. En wat er bij je past. Wat een verademing, dat het zo simpel kan zijn!

>> Je van je onrust af bent? Je voelt innerlijke rust, omdat je overzicht hebt over je passies en kwaliteiten, en je ook weet hoe je die wilt inzetten. Einde aan de twijfel, heerlijk!

>> Je omgeving je begrijpt? Door je zelfkennis kun je in enkele zinnen uitleggen hoe het voor jou in elkaar zit. Daarmee voel je je ontspannen als je er met anderen praat, ook als dat specialisten zijn. Alles is goed, specialist én generalist. Je kent en accepteert jezelf volkomen, en weet dat over te brengen naar de buitenwereld.

>> Je je weer opgewekt en blij voelt? Vol energie werk je aan wat jou boeit en wat voor jou bijdraagt aan zingeving. Tegelijkertijd is het niet saai, maar precies zo afwisselend als jij prettig vindt!

“Toen ik bij Catelijne begon wist ik het even niet meer. Ik heb zoveel ervaring en er is weinig wat ik zakelijk niet heb gedaan in mijn voormalige IT bedrijf. Na een aantal jaren mantelzorger moeten zijn, vond ik ook alles weer leuk om te doen. Iets wat mij in de diverse sollicitaties niet in dank werd afgenomen, want de potentiële werkgevers wisten zich geen raad met mij. Ik moest kiezen, een duidelijke richting hebben en anders toch eerst met mijzelf aan de slag om dit helder te krijgen. Omdat ik alles uit de praktijk heb geleerd, ging ik twijfelen aan mijn eigen kunnen en begon een traject bij Catelijne om eea helder te krijgen.

Het traject was voor mij een bevestiging. Zwart op wit, uit iedere test, kwam wat ik over mijzelf dacht te weten. In plaats van mij te schamen dat ik zoveel leuk vond (en er ook nog erg goed in ben ook!) werd ik er trots op. Dit is mijn kracht. Dit is wie ik ben. Ik weet wat ik kan. Met of zonder papiertje. En omarm al mijn passies en skills. Zonder twijfel. 

Catelijne is een lieve, positieve en inspirerende coach!  Een absolute aanrader.”

Carina Lucassen

coach voor moeders van kinderen met autisme

“Het was fijn om Catelijne als coach een tijdje met mij ‘mee te laten lopen’ in de stappen die ik overweeg in m’n huidige baan en toekomstbeeld. Ik had vaak het idee dat ik in mijn interesses alle kanten op schoot en dat ik moest leren focussen. Catelijne leerde mij dat het juist een kracht is om multi-inzetbaar (potential) te zijn. Je hoeft niet één pad te kiezen in je carrière, maar het belangrijkste is dat je de rode draad leert ontdekken in wat jij zelf echt nodig hebt en belangrijk vindt in een functie. Ik heb door Catelijne meer zelfinzicht gekregen en weet nu beter waar ik wel op kan richten bij het aanpakken van m’n huidige functie of stappen voor de toekomst. Ze geeft je verhelderende inzichten en helpt je om vooral om uit jezelf naar boven te halen waar je krachten en kansen liggen. Ze is een prettige gesprekspartner en stelt je snel op je gemak. Met haar eigen levens- en werkervaring weet ze goed te adviseren en coachen.”
Jasmijn van Katwijk

projectcoördinator

“Toen ik aan dit coachtraject met Catelijne begon, was ik met sabbatical met vraag ‘wat wil ik nou echt?’ Een (luxe)probleem als multipotential: ontzettend veel interesses en vaardigheden – maar wat is nu die rode draad?

Catelijne heeft mij behendig door die zoektocht heen geleid met een combinatie van openhartige gesprekken en reflectieve huiswerkopdrachten. Met haar geduldige maar tegelijk kritische houding hielp ze mij om mijn vage “gut feelings” concreet te maken, zodat ik er iets mee kon doen. Ze moedigde me aan om mijn eigen visie te durven opstellen, wat de verklaring bleek voor mismatches in het verleden.

Uiteindelijk had ik een soort checklist met voor mij belangrijke aspecten in het leven, vertaald naar het werk. Toen er een opportunity op mijn pad kwam, bleek het een kwestie van afvinken: check check check! Catelijne bracht naast de herkenning van multipotential zijn, ook passende handvatten en structuur, begrip en veiligheid, humor en relativeren. Ze wist de juiste vragen te stellen zodat ik de juiste antwoorden voor mijzelf kon formuleren.

Ik wil haar dan ook van harte aanbevelen aan elke multipotential die op zoek is naar zichzelf: doe dat vooral samen met Catelijne als reisgids!”

Aisha Sie

product architect

“Mijn doel was weer een richting te vinden op werkgebied. Wat kan ik? Wat wil ik? En hoe kom ik daar?

Dankzij het coachtraject bij Catelijne, heb ik weer helder zicht op wat mijn kwaliteiten zijn, en op welke manier ik deze wil gebruiken. Er is orde geschept in de chaos en het vertrouwen in mijzelf is gegroeid. Mede hierdoor durf ik weer stappen te zetten en kan ik onderbouwen waarom deze stappen bij mij passen. Voorheen stelde ik de vraag: pas ik bij deze baan? Nu vraag ik mijzelf eerst; past de baan wel bij mij?

Catelijne is een geweldige coach die de juiste vragen stelde en een veilige setting creëerde waardoor ik mijzelf kwetsbaar op durfde te stellen. Daarnaast vond ik het heel prettig dat ze ervaring heeft in de creatieve industrie. Ze snapt de voor- en nadelen van dit werkveld en begrijpt waar je mogelijk tegen aan kan lopen.”

Mus Ruijg

clustermanager

Dit kun je realiseren met het traject ‘succesvol als multipotential’

In dit traject ga je zelf actief aan de slag in sessies en met thuiswerkopdrachten. Als jouw coach geef ik richting aan de sessies en jouw proces, stel je vragen, spiegel ik en begeleid ik je.

Ken jezelf
Je gaat stap voor stap (begeleid) aan de slag en maakt jouw Multipotential Kompas. Dit bestaat uit:

– al je passies en de rode draad in je passies
– je talenten en vaardigheden helder in beeld
– je drijfveren en waarden
– je persoonlijkheid
– je persoonlijke missie (pitch/profiel) of ideale baan of bedrijf
– je valkuilen, alarmbellen om die te herkennen en tools om ermee om te leren gaan
– je ideale werksituatie (wensen en randvoorwaarden)
– je multipotential type: hoe richt je je leven in?

Je krijgt nieuwe inzichten, en soms herontdek je dingen, die je eigenlijk ook wel wist, maar die op de achtergrond zijn geraakt.

Al jouw opgedane kennis en inzichten komen samen in je persoonlijke Multipotential kompas. Dit geeft richting op elk moment in de toekomst dat je dat nodig hebt. Hierin zit onder andere jouw schatkist aan talenten, waaruit je elke keer opnieuw kunt kiezen. Ook jouw persoonlijke aandachtspunten, leerpunten of valkuilen zetten we erin. Plus, heel belangrijk, dé tips & tools die je helpen om hier effectief mee om te kunnen gaan. Dat kan zijn op het vlak van mindset, planning of grenzen aangeven.

Praktisch
* 7 coachsessies (live in mijn kantoor in Utrecht of online) van 5 kwartier.
* werkboek met meer dan 10 thuisopdrachten en aanvullende video/audio
* investering €1.550 excl. btw (21%) voor zzp’ers of werkgevers. Voor particulieren geldt de kortingscode van 20%, en komt het op €1.240 euro excl. btw (21%).
Betaling in 4 termijnen is mogelijk.

 

RESULTAAT
-Je weet waarvoor je ’s ochtends je bed uit komt
-Je hebt volop werkplezier
-Je energiebalans is goed (geen energielekken meer)
-Je zet je favoriete talenten en passies in
-Je kiest daadkrachtig, en makkelijk!

Na het traject is het maken van keuzes niet langer moeilijk voor je. Je kent jezelf als mens beter, en ook multipotential, en weet wat je belangrijk vindt en wat je wilt. Je ervaart rust en vertrouwen, en hebt daardoor meer plezier in je werk. Je kunt met een gerust hart werken aan jouw favoriete passie of passies. Je hebt immers met het Multipotential kompas altijd een hulp op zak voor het maken van toekomstige keuzes als multipotential. Hierin vind je alle zelfkennis en jouw prioriteiten, die je helpen richting te kiezen en te houden. Bovendien weet je inmiddels alles over multipotentials én heb je veel meer zelfvertrouwen.

Plan eerst een kennismaking

Vervolg?

Catelijne Gerlag Multipotential coach

Na het ‘Succesvol als multipotential’-traject kun je nog verlengen met 4 x een half uur coaching afspreken. Dit zijn kortere sessies, die werken als een hulp om ‘on track’ te blijven richting je doelen.