Gaaf he? Al die ideeën? Het lijkt wel een snoepwinkel!

Hoe vaak heb jij gehoord: ‘Tja, je móet kiezen’.

Heel irritant, zo’n vraag want: ik WIL niet kiezen. Sowieso als iemand anders zegt wat jij moet doen, hoezo?

Kijk:
>> je hebt maar 24 uur in een dag
>> er bestaan marketing wetten (wat werkt, en wat werkt niet)
>> ieder mens heeft te maken met randvoorwaarden: je verplichtingen als gezin, je minimaal gewenste inkomen, de hoeveelheid energie op een dag of in een week

Daarmee heb je rekening te houden.

En als je je tijd en energie aan het éne besteedt, kun je het niet aan het andere besteden. En daarom adviseren veel mensen je om je te focussen.

En toegegeven: als je focust op 1 ding, gaat dat éne project sneller vooruit. Zo werkt dat nu eenmaal. Maar als jij liever twee dingen doet, en kunt accepteren dat het langzamer gaat. Dan mag JIJ dat beslissen.

Er zijn ook een hoop banen/beroepen waarbij je als multipotential goed gedijt: veel afwisseling, verschillende petten op doen (werkmodel: alles-in-een multipotential).

Ook kun je dingen NA elkaar doen. Dan kies je voor het werkmodel van de ‘seriële multipotential’. Je bent dan een specialist in meerdere dingen, na elkaar. (By the way: Welk werkmodel past het best bij jou? Doe de multipotential test op mijn homepage).

Mijn punt is: Jij kiest ZELF hoe je je leven indeelt, en dus ook je carrierepad. Hoe kronkelig ook. Het is van jou, het past bij jou, want jij bent die geweldige multipotential. Uch. Ik heb gezegd 🙂