“En wat doe jij voor werk?”

Roept deze vraag bij jou ook spanning op? Of twijfel over wat je zult antwoorden? Terwijl de vraag zo makkelijk aan je gesteld wordt, als je kennismaakt met nieuwe mensen.

Veelkunner, alleskunner, multipotential
Als veelzijdig mens, veelkunner, multipotential, zijn er misschien wel dingen die je NU doet, ‘officiëel’ je werk (omdat je ergens in dienst bent of een opdracht hebt aangenomen), maar jij bent al stappen vooruit aan het denken aan volgend werk. Want: je wilt wat anders. Dat weet je allang. Dat knaagt al een tijdje. Je piekert erover, maar het antwoord heb je nog niet. Want er zijn zoveel verschillende dingen die je zou kunnen doen.

⭐Je zou je kunnen specialiseren in iets van wat je momenteel doet. Doorontwikkelen en groeien.
⭐ Je zou een zijstap kunnen doen, wat wel enigszins past bij je huidige werk, maar toch iets nieuws is.
⭐ Of je zou kunnen gaan voor iets dat je geweldig vindt, maar nul ervaring in hebt. Maar ja, ‘from scratch’ beginnen, da’s ook zo wat he? Dat vraagt wat van je.

Keuzes keuzes. Het is behoorlijk lastig, juist omdat je in al deze opties iets ziet. Het is allemaal leuk. En bij elke keuze zijn er ook mindere punten te ontdekken. Dat maakt het niet gemakkelijker!

Hoe maak je een keuze als multipotential?
Hoe kom je hieruit? Je zou kunnen zeggen: als het allemaal leuk is, dan kun je geen verkeerde keuze maken. Maar als ik dat soms opper in coachgesprekken, komt er altijd een ‘ja, maar..’ en dan komt een argument waarom het NU ECHT ANDERS moet. Zoals bijvoorbeeld:

⭐ Je bent klaar met steeds maar switchen
⭐ Je bent klaar met ‘op gevoel’ keuzes maken
⭐ Je wilt écht wat zinnigs doen met je tijd, bijdragen aan een betere wereld
⭐ Je wilt nu écht iets opbouwen dat goed en passend voelt, bij jou als persoon

Hoe zit dat bij jou? Als je op dit punt bent, dan is het tijd voor zelfreflectie. Stilstaan. Bewust worden van wat je drijft. Wat je belangrijk vindt. Weet je dat niet zo goed? Zoek dan naar manieren om hier achter te komen.

Tijd voor zelfreflectie
Een van de manieren om hier achter te komen, en wat je eerste stap kan worden, is mijn workshop Kiezen of combineren. Ik ga hierin in op de belangrijke dingen die je moet weten over jezelf, om een goede keuze te maken. Zoals: hoeveel afwisseling vind je prettig? En wat betekent dat voor je leven?

Je kunt als multipotential zelf kiezen hoe je je leven inricht (beetje een open deur, maar toch goed om te beseffen). Als je weet wat je prettig vindt, kun je jouw werkmodel kiezen, ook passend bij jouw randvoorwaarden zoals hoeveel energie je hebt, en hoeveel geld je wilt verdienen. Welk werkmodel past daar dan bij? (scoop: doe de test op deze pagina! Dan weet je alweer meer over jezelf)

En we doen ook een individuele schrijfoefening, waardoor je niet alleen algemene kennis krijgt, maar ook een aantal persoonlijke inzichten. In de workshop kun je ook jouw vragen stellen, over waar jij tegenaan loopt als het om je veelzijdigheid gaat. Daar kun je na de workshop concreet mee aan de slag.

Workshop Kiezen of combineren, vrijdag 11 november om 10.00 – 11.15 uur

Meedoen? Meld je hier aan! Ik zie je graag!