Selebrietie… ik weet niet meer wie ik dit woord voor het eerst hoorde uitspreken, maar ik vond het briljant. Grappig ontnuchterend en licht spottend.

Openlijk multipotential
Een guilty pleasure van mij is het leven, en vooral de carrièrekeuzes, van BN’ers een beetje volgen. Ik ontspan graag door domme televisieprogramma’s. Ik koop geen Privé en volg geen juicekanalen, daar trek ik de grens. Maar ontspanning is goed dus ik sta het mezelf toe (al weet ik dat het ergens moreel verwerpelijk is 😊)

Maar dus over die ‘selebrieties’: bij de televisiepresentatoren, musicalsterren, acteurs en zangers zie je hun multipotentialiteit heel helder! Daar kunnen wij ‘onbekende Nederlanders’ een voorbeeld aan nemen!

• Mart Visser: couturier en kunstenaar (beeldhouwer van ‘koppen’)
• Oprah Winfrey (oké zij is een Bekende Amerikaanse): talkshowpresentatrice, oprichter tijdschrift, mediabedrijf, actrice en filmregisseur
• Humberto Tan: presentator voor radio en tv, journalist, eigenaar kledinglijn, fotograaf
• Bridget Maasland: presentatrice, politieke partij (long time ago, meer een stunt), eigenaar interieurwinkel en oprichter (zwerf)hondenstichting
• Chris Zegers: acteur, muzikant, winnaar, presentator, dirigeerprogramma

Laat je verschillende beroepen en talenten zien
Hun bekendheid zal hen vast ook geholpen hebben, en door een goed betaald 1e beroep hebben ze meer vrijheid om nieuwe dingen op te pakken. Maar verder is het belangrijkste verschil: dat zij hun verschillende beroepen en talenten LATEN ZIEN.

Verder zijn ze precies als jij en ik. Vaak met gezin, gedoe, menselijkheden en fouten.

Doula en kunstenares
Ik sprak tijdens het HB-café een doula (bevallings begeleidster) en toen ik haar opzocht op LinkedIn bleek ze ook kunstenares en fotografe te zijn. Minder bekend dan Humberto Tan, maar met dezelfde passie hoor!

Dit is maar een voorbeeld: ik ontmoet heel vaak mensen met meerdere beroepen of passies. En als je op LinkedIn goed rondkijkt, zie je ook dat dit steeds vaker openlijk benoemd wordt in profiel beschrijvingen. Ik vind dat fantastisch. Show your colours! Omarm al je talenten en passies en laat ze zien.

Terwijl je dit zo leest, doemt er vast een gedachte in je op: welke passie of welk deel van je laat je niet zien en mag wel gezien worden? Wil je het met me delen? Ik vind het super om meer multipotential voorbeelden te kennen!