Hoe kijk jij naar jezelf? Ben jij blij met jezelf? Hou je van jezelf? Ben je je eigen beste vriendin of vriend? Als je één ding zeker weet, dan is het dat je je hele leven ‘met jezelf’ zult zijn. Dus dan is het wel fijn als je jezelf op zijn minst graag mag.

Zelfliefde
Zelfliefde, want daar hebben we het dan over, is ook wel een dingetje voor multipotentials (of multipassionate, of generalist, welke naam je ook prefereert).

Mijn ervaring is dat veel multipotentials vaak te kritisch naar zichzelf zijn. Want: je kan ‘iets’ van verschillende vakgebieden, dus je bent nergens ‘echt goed’ in. Dat geeft vaak een weinig waarderende houding naar jezelf.

Acceptatie
Om zelfliefde te voelen, is het belangrijk dat je jezelf accepteert. Met al je leuke en minder leuke kenmerken. Je kwaliteiten en valkuilen. Maar ken je jezelf daarin voldoende? Om jezelf te accepteren, is allereerst zelfkennis nodig. Wat zijn jouw passies? Waar jij van ‘aan’ gaat? En waar ga je van ‘uit’, ook belangrijk 😊.

Leer jezelf kennen!
Wil jij jezelf beter leren kennen, in de breedte van je interesses en talenten? Wil je meer weten over hoe je als multipotential meer uit je werkend leven kunt halen?

Ik houd een gratis online workshop ‘Kiezen of combineren’, die hierop ingaat. Op donderdag 25 augustus om 10.00 uur. Ik neem je mee langs de kenmerken, feiten, voordelen en aandachtspunten van multipotentials. En je zet zelf een concrete stap in het vergroten van je zelfkennis: het is een interactieve workshop d.m.v. een persoonlijke schrijfoefening die door deelnemers als heel inzichtgevend en waardevol wordt gewaardeerd.

Doe je mee? Lees meer en meld je aan!
(ook handig als je wilt checken OF jij een multipassionate bent!)