Afgelopen week schreef ik in een LinkedInpost: ‘Soms ben je als multipotential anders, in je manier van denken.’ Dat doet wat met je zelfvertrouwen. En dat ‘anders zijn’ is soms al heel vroeg bij je zijn ontstaan. In je jeugd, op school, kunnen kinderen behoorlijk duidelijk laten merken dat je anders bent. En dat kan hard aankomen.

Het besef van anders zijn kwam bij mij later in mijn leven, door mijn gekke, ‘zwalkende’ carrièrepad. Het steeds wisselen van baan dat ik deed, was compleet anders dan de geijkte carriereladders die bijvoorbeeld familieleden van mij beklommen. Ik werd onzeker voordat ik naar een familiereünie ging, omdat ik wist: wat moet ik nou weer vertellen over mijn werk? Ze zien me aankomen! Weer iets anders! De reünie is eens in de 2 jaar, en dat matche redelijk met mijn switchritme (ca 3 jaar). Die onzekerheid gaf me de twijfel: ben ik wel goed genoeg (vergeleken met hen)? Gelukkig ligt dat nu achter me, en kan ik nu trots zijn op mijn multipotentialiteit.

Onzekerheid is niet iets waar je graag over praat. Hopelijk kun je het wel delen met je beste vriend of vriendin, en je partner als je die hebt. Ik zie het onderwerp ook niet veel op social media voorbij komen. Terwijl als je onzeker bent, of anders gezegd, niet zo veel zelfvertrouwen hebt, dat behoorlijk verlammend kan werken. Het giga-impact kan hebben op je leven.

Ik ontmoette enkele maanden geleden Sanneke Kats, zelfvertrouwen coach. We maakten een avondwandeling in het Maximapark, en wisselden onze ervaringen als coach uit. Donderdag sprak ik haar voor mijn podcast, en ik stel haar veel vragen over zelfvertrouwen. Hoe kun je dat laten toenemen? Waarom zijn mensen soms (al langer) onzeker? En wat voor effect heeft dat op hun leven?

Je luistert de podcast hier. Ik heb augustus gebombardeerd tot podcast-maand, wat inhoudt dat ik 4 keer per week een nieuwe podcast upload. Hij heet Multipotential Studio, en ik behandel allerlei thema’s die voor multipotentials relevant zijn. Soms interview ik iemand, die een waardevolle boodschap kan hebben voor jou als multipotential. Doe er je voordeel mee en veel luisterplezier!

Mocht je concreter aan de slag willen: ik geef op 25 augustus om 10 uur het gratis webinar ‘De 5 factoren voor de je ideale werk’. Aanmelden kan hier. Kom je liever live een gratis workshop bijwonen (dimensie erbij!), dan ben je op dinsdag 29 augustus om 19.00 uur welkom bij In de Kern Gezond in Leidsche Rijn. Meer info via deze link. Leuk om je te ontmoeten!